Google+ Sayfamız Youtube Sayfamız Facebook Sayfamız
Bugun...
ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMIMIZI COŞKUYLA KUTLADIK

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 104. Yıl dönümü Bartın’da coşkuyla kutlandı. Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen kutlamalar güzel havayla taçlanırken kutlamalarda halk oyunları ve müzik gösterileri sergilendi. Törende konuşan Bartın Milli Eğitim Müdürü Ramazan Aşcı, 23 Nisan’ın tarihteki önemine dikkat çekerek, “Bu özel bir gün. Türk milletinin bağımsızlık mücadelesinin zaferle sonuçlanmasının ve geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın bayramı. Aynı zamanda ulusal egemenliğimizin simgesi olan Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının yıl dönümü olan bu özel günde ülkemizin geleceği siz değerli çocuklarımızın özgür, eşit ve demokratik bir ülkede yaşama hakkını kutluyoruz. Sizler geleceğimizi şekillendirecek nesiller olarak ülkemizin ve milletimizin refahı için çalışacak, ülkemizi daha ileri taşıyarak hepimizin umudu ve gururu olmaya devam edeceksiniz. Bugün çocuklarımızın sesinin daha gür olduğu, haklarını daha güçlü savunduğu, geleceğe daha umutla baktığı bir gün”dedi.

Okunma: 444

24.04.2024 13:01

Facebook'ta Paylaş

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 104. Yıl dönümü tüm ülkeyle beraber Bartın’da coşku içerisinde kutlandı.

Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen kutlamalar kapsamında Bartın İl Milli Eğitim Müdürü Ramazan Aşcı, Cumhuriyet Meydanında bulunan Atatürk Anıtına çelenk sundu. Ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı’mızın okunmasıyla tören devam etti.

Törenin devamında ise Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan,protokolü, öğrencileri ve halkı selamlayarak bayramlarını kutladı.

“Tüm mazlum milletlere örnek oldu”

Tören daha sonra günün anlam ve önemini belirten konuşmaların yapılması ile devam etti. Fatih İlkokulu öğrencisi Melek Çevik yaptığı konuşmada dünyada sadece çocuklara hediye edilen bayramın 23 Nisan olduğunu ifade ederek şöyle konuştu, “Gazi Mustafa Kemal, milli kurtuluş savaşını başlatmak için 19 Mayıs 1919’da Samsun’a ulaştı. Samsun’da başlayan mücadelenin devamında Amasya, Erzurum ve Sivas’ta yapılan kongrelerle ülkenin kurtuluşu için yine ülke evlatlarının savaşması gerektiği fikri pekişti. Ulusun egemenliği Millet eliyle gerçekleşmeliydi. Atatürk tek egemenlik varlığı o da ulusal egemenlik diyerek Cumhuriyete vurgu yapmıştı. Ankara’da 23 Nisan 1920 günü toplanan ve ülkenin her tarafından seçilerek gelen temsilciler ülkemizin yokluk ve yoksulluk döneminde böylece çalışmaya başladı. Meclis top sesleri altında, gaz lambası ışığında çalışmalarını aksatmadan devam ettirdi. Ulusal kurtuluş savaşımızı ilgilendiren tüm kararlar bu mecliste alındı. 23 Nisan millet iradesinin yönetimde yer aldığı gündü. 23 Nisan 1920 ruhu tüm mazlum milletlere örnek olmuştur. Bununla birlikte Atatürk tarafından tüm dünya çocuklarına armağan edilen bir gündür. Dünyada kutlanan ilk çocuk bayramıdır. Bu vesileye bize bu güzel günü armağan eden Mustafa Kemal Atatürk’ü ve vatan için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Bu büyük gün baştabizçocuklar olmak üzere tüm milletimiz için kutlu olsun.” ifadelerini kullandı.

“Geleceğe daha umutla baktığı bir gün”

Bartın İl Milli Eğitim Müdürü Ramazan Aşcı ise yaptığı konuşmada 23 Nisan’ın önemine dikkat çekerek şöyle konuştu, “Bugün hep birlikte büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ün milletimize armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutlamanın gururunu yaşıyoruz. Bu özel bir gün. Türk milletinin bağımsızlık mücadelesinin zaferle sonuçlanmasının ve geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın bayramıdır. Aynı zamanda ulusal egemenliğimizin simgesi olan Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının yıl dönümü olan bu özel günde ülkemizin geleceği siz değerli çocuklarımızın özgür, eşit ve demokratik bir ülkede yaşama hakkını kutluyoruz. Sizler geleceğinizi şekillendirecek nesiller olarak ülkemizin ve milletimizin refahı için çalışacak ülkemizi daha ileri taşıyarak hepinizin umudu ve gururu olmaya devam edeceksiniz. Bugün çocuklarımızın sesinin daha gür duyduğu, haklarını daha güçlü savunduğu, geleceğe daha umutla baktığı bir gün.

Sevgili çocuklar, sizler bizim en değerli varlıklarımızsınız. Sizlerin geleceği, mutluluğu, sağlığı ve güvenliği bizim için her şeyden daha önemlidir. Sizleri geleceğe en iyi şekilde hazırlamak, eğitim ve gelişiminize destek olmak sadece bilgi vermek değil, değerlerimizi, kültürümüzü tarihi bilincimizi sizlere aktarmak ve hepimize temiz bir çevre, barış ve huzurlu bir dünya bırakmak için üstümüze düşen ve sorumlularımızı en doğru şekilde yerine getirmeliyiz. Bu vesileyle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı bir kez daha kutluyor, tüm çocuklarımıza sağlık, mutluluk ve başarı dolu bir gelecek diliyorum. Hepinizi sevgi ve saygılarımı sunuyor, teşekkür ediyorum.”

Halk oyunları sergilendi

Konuşmaların ardında resim ve şiir alanında dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edilirken çeşitli halk oyunları ve müzik gösterilerinin sergilenmesinin ardından kutlama töreni sona erdi.

Haber: Gülay Ak

 

Etiketler:
Okuyucu Yorumları

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan sitemiz sorumlu tutulamaz.

Facebook'da Bizi Takip Edin