Google+ Sayfamız Youtube Sayfamız Facebook Sayfamız
Bugun...
TİCARET MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN FAHİŞ FİYAT DENETİMİ

Bartın Ticaret İl Müdürlüğü fiyat etiketi yönetmeliği kapsamında kantin, kasap, market, restoran ve toptancılarda sürdürdüğü denetimlerine devam ediyor. Denetimlerde okul kantinlerinde satışı yapılan ürünlerin fiyat etiketlerinin kontrolleri yapılarak yüksek fiyat ile satılan ürünler hakkında gerekli idari işlemler gerçekleştirilirken kasaplar ve marketlerde satışı yapılan kırmızı et, beyaz et ve yumurta ürünleriyle ilgili ürünlerin alış ve satış fiyatları kontrol edilerek düşük girdi ve yüksek satış fiyatlarına haiz olanlar hakkında gerekli tutanakların tutulduğu belirtildi. Ticaret Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada ayrıca Toptancılar Sitesinde, toptancılara yönelik denetimlerin gerçekleştirildiği, başta girdi ve çıktı fiyatlarının kontrolü olmak üzere temel gıda ürünleri hakkında incelemeler yapılarak kâr oranlarında yükseklik görülen ürünler için savunma istendiği duyuruldu. Açıklamada son olarak denetimlerin günlük olarak il merkezi, ilçe ve beldelerde devam edeceği belirtilerek işletmelerin idari para cezası ile karşı karşıya kalmamaları için kurallara uymaları talep edildi.

Okunma: 534

03.05.2024 11:16

Facebook'ta Paylaş

Bartın Ticaret İl Müdürlüğü, Ticaret Bakanlığı’nın talimatlarıyla, fahiş fiyat artışlarına ilişkin olarak piyasa gözetimi ve denetimi faaliyetlerinde bulunmak üzere il merkezindeki okul kantinleri, kasaplar, marketler, restoranlar ve toptancılarda denetim gerçekleştirdi.

Kantinlere fiyat etiketi uyarısı

Vatandaşların yüksek fiyatlara alıştırılmaması için denetimlerine devam eden Ticaret İl Müdürlüğü, Fiyat Etiketi Yönetmeliği kapsamında okul kantinlerinde satışı yapılan ürünlerin fiyat etiketlerinin kontrolleri yapılarak yüksek fiyat ile satılan ürünler hakkında gerekli idari işlemler gerçekleştirildiğini açıkladı. Bundan sonraki süreçte de tarifenin bulundurulması ile fiyat etiketlerinin ürünler üzerinde eksiksiz olması ve fahiş fiyatla satış yapılmaması hakkında işletmecilere denetim personeli tarafından bilgilendirmelerde bulunulduğu açıklandı.

Marketlere haksız fiyat artışı tutanağı


Ticaret İl Müdürlüğü denetimlerine, kasaplar ve marketlerde satışı yapılan kırmızı et, beyaz et ve yumurta ürünleriyle devam etti. Ürünlerin alış ve satış fiyatları kontrol edilerek düşük girdi ve yüksek satış fiyatlarına haiz olanlar hakkında HFA (Haksız Fiyat Artışı) kapsamında gerekli tutanaklar tutuldu.

Savunmaları talep edildi

Toptancılar sitesinde, toptancılara yönelik yapılan denetimlerdeise başta girdi ve çıktı fiyatlarının kontrolü olmak üzere temel gıda ürünleri hakkında incelemeler yapılırken kâr oranlarında yükseklik görülen ürünler için savunmalarının talep edildiği duyuruldu. Uygun fiyatlar hakkında ise uygunluk belgesi düzenlendiği ifade edildi.

Açıklamada ayrıca Toptancılar Sitesi denetimleri sonrasında marketlerdeki ürün gruplarının kasadan geçirilerek kasa fiyatı ile etiket fiyatı arasındaki uygunluklar incelendiği kasa fiyatı ile etiket fiyatının uyuşmaması halinde tüketicinin lehine olan fiyatın uygulanması gerektiği belirtildi.


Denetimler devam edecek

Bartın Ticaret İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada son olarak ise denetimlerin tüm Bartın’da devam edeceği belirtilerek şöyle denildi, “Denetimlerimiz günlük olarak il merkezi, ilçeler ve beldelerde hız kesmeden devam edecektir. Bu kapsamda esnaf, sanatkârlar ve tacirlerimizin herhangi bir idari para cezası yaptırımı ile karşı karşıya kalmamaları adına Resmî Gazete’de yayımlanan mevzuat hükümlerine mümkün mertebede riayet etmeleri büyük önem arz etmektedir”

Haber: Haluk Türkoğlu

 

 

Etiketler:
Okuyucu Yorumları

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan sitemiz sorumlu tutulamaz.

Facebook'da Bizi Takip Edin