Google+ Sayfamız Youtube Sayfamız Facebook Sayfamız
Bugun...
ADALET BAKANI YILMAZ TUNÇ’TAN HAYIRLI OLSUN ZİYARETLERİ

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri sonrasında Bartın’da bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. Bakan Tunç ziyaretleri kapsamında Ulus Kaymakamlığı ile Ulus, Abdipaşa, Kumluca ve Kozcağız Belediyelerini ziyaret ederek Bartın programını İl Genel Meclisi ziyareti ile sonlandırdı. Bakan Tunç ziyaretlerinde yaptığı konuşmada belediye ve yerel yönetimlerin demokrasinin beşiği olduğuna dikkat çekerek, “Belediyeler ve yerel yönetimlerimiz demokrasinin beşiği. Yerel yönetimleriz vatandaşlarımıza doğumdan vefatına kadar her türlü hizmeti götüren kamu kurumlarımız aynı zamanda. Seçimle işbaşına gelen belediye başkanlarımız milletten aldığı desteği yine millete hizmet olarak, devletten aldığı desteği, milletin kaynaklarını millete hizmet olarak akıtmak için görevli. Sizlere yönelik gerek sosyal hizmetler, gerek ilçenin yeniden imarı, beldenin belediyenin yeniden imarıyla ilgili şehrin daha yaşanılabilir hale getirilmesi için gerçekleştirilen hizmetler tabii ki artarak devam etmeli. Hükümetimizin, kamu kaynaklarının, belediyelerimize gönderdiği kaynakların son kuruşuna kadar vatandaşa, millete hizmet olarak gösterilmesi lazım”dedi.

Okunma: 708

29.04.2024 10:53

Facebook'ta Paylaş

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri sonrasında Bartın’da ziyaretlerde bulundu.

İlk olarak Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan, AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz, Bartın Cumhuriyet Başsavcısı Faruk Kaynakve il protokolü ile birlikte Ulus Kaymakamı Fırat Kadiroğlu’nu ziyaret eden Bakan Yılmaz Tunç, burada Ulus’ta yürütülen çalışmalar hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Ardından Ulus Belediye Başkanı Hasan Hüseyin Uzun ve Abdipaşa Belediye Başkanı Yaşar Dönmez’i ziyaret eden Bakan Tunç 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri sonrasında görevlerine başlayan Belediye Başkanlarına hayırlı olsun temennilerini ilettiler.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ziyaret programlarına daha sonra Kumluca beldesi ile devam etti. Bakan Tunç Kumluca Belediyesi ziyaretinde Belediye Başkanı Mustafa Bozkurt ve Kumlucalılarla bir araya  geldi.

Bakan Tunç ziyaretine Kumluca’nın ardından Kozcağız ile devam ederken Kozcağız Belediye Başkanı Mustafa Karaman’ı ziyaret etti.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Bartın ziyaretini ise Bartın İl Genel Meclisi’ni ziyaret ile sonlandırdı. Bakan Tunç ve beraberindeki heyet İl Genel Meclisi Başkanı Turhan Kalaycı ve İl Genel Meclisi üyelerini ziyaret etti.

“Yerel yönetimlerimiz demokrasinin beşiği”

 

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ziyaretlerinde yaptığı değerlendirmelerde ise yerel yönetimlerin önemine değinerek hizmetlerin artarak devam edeceğini söyledi. Bakan Tunç konuşmasında, “Belediyeler, yerel yönetimlerimiz demokrasinin beşiği. Ve yerel yönetimler, vatandaşlarımıza doğumdan vefatına kadar her türlü hizmeti götüren kamu kurumlarımız aynı zamanda. Seçimle işbaşına gelen belediye başkanlarımız milletten aldığı desteği yine millete hizmet olarak, devletten aldığı desteği milletin kaynaklarını millete hizmet olarak akıtmak için görevli. Onların yaptığı eserler, sizlere yönelik gerek sosyal hizmetler, gerek ilçenin yeniden imarı, beldenin belediyenin yeniden imarıyla ilgili şehrin daha yaşanılabilir hale getirilmesi için gerçekleştirilen hizmetler tabii ki artarak devam etmeli. Hükümetimizin kamu kaynaklarının belediyelerimize gönderdiği kaynakların son kuruşuna kadar vatandaşa, millete hizmet olarak gösterilmesi lazım. İşte bunu yapan belediye başkanlarımız başarılı oluyor ve yeniden yenidenseçiliyor. Kamu kaynaklarını, farklı yerlere aktaranlar da halk tarafından cezalandırılıyor, hem de eğer bir suç unsuru varsa, terörün finansmanı noktasında belediyeler. Geçmişte bunu kötü örneklerini maalesef yaşadık, gördük. Teröre destek veren belediye yönetimlerinin kanunlar çerçevesi içerisinde anayasa ve belediye kanununun verdiği yetkiyle kayyum tayinleri oldu. Hiç kimse bir belediyeye kayyum tayin edilmesini istemez. Ancak bir belediye başkanı milletin kaynaklarını, millet düşmanlarına, akıtırsa orada hukuk devreye girer”dedi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Bartın İl Genel Meclisi ziyaretinin ardından ise ilimizden ayrıldı.

Haber: Soner Boyacı 
 

Etiketler:
Okuyucu Yorumları

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan sitemiz sorumlu tutulamaz.

Facebook'da Bizi Takip Edin